maanantai 30. syyskuuta 2013

Taiderahapelikone


The Joybox presents: Gamble for Art

Tervetuloa taiteen uhkapeliin! Voit voittaa originaalin teoksen, tai sitten roskaa, trashia ja pillerirasioita, mikä onkaan taidetta?
Katson vierestä kun kaikki muut pelaavat, ja yht äkkiä minulle tulee luova olo. Teen oman pelin, oikean taiteen uhkapelin, ainalajien synnystä tämän päivän silmä -silmästä politiikkaan, miksi maailma pyörii kilpailun ympärillä? Tehdään peli jossa voittavat kaikki. Tehdään sille äänet ja oma kieli, tehdään todellinen taiteen hedelmäpeli, jossa hedelmätkin ovat halukkaita.
Kaksi metriä korkeana ja liki metrin levyisenä taiderahapelikone on hedelmäpeliä muistuttava kone, joka sisältää taiteilijan. Kone alkaa toimia, kun yleisö syöttää kolikoita sisään. Koskaan ei tiedä, mitä saa, sillä se on uhkapeliä. Tunne siitä, voittiko tai hävisikö riippuu yleisön tuntemuksista. Tässä pelissä teknologian täyttämä yhteiskunta korvautuu ihmiskäden jäljellä.
Lisäksi tilassa on esillä trashistä ja kulutustuotteista tehtyjä kollaaseja. Kone ja kollaasit esittävät kysymyksen taiteen sisällöllisestä sanomasta verrattuna materiaaliseen arvoon, ja siten kyseenalaistavat koko taiteen markkinahenkisen ajattelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti